Massimo Giorgetti

MSGM колекцијата за на одмор е во стилот на 90-те, инспирирана од впечатоците од тоа време на нејзиниот автор Massimo Giorgetti.

Giorgetti е активно ангажиран во уметничката сцена на младите во Италија, освен MSGM,  еден е од основачите на Ordet, галерија на современа уметност, за која вели дека е храна за неговиот ум и душа. МС MSGM го води кон одржливи практики и општествена одговорност. „Пролетва нема гламур, туку само задоволство да продолжам со живот социјален живот, да се сретнувам со пријатели, да разменувам нова енергија“, вели Giorgetti. Сето е пренесено и во колекцијата, која е полна со јасни, изразити бои, многу сонце и опуштеност во презентираните модели./М.М.

https://www.msgm.it/en/insta.php

Massimo Giorgetti

Massimo Giorgetti

Massimo Giorgetti

 

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.