Сандали што го намалуваат азотот

Холандскиот бренд за сандали Hol* Sh!t се справува со проблемот со азотот во Холандија со револуционерен ѓон. По долги и интензивни испитувања, во кои беа вклучени Hol* Sh!t и младите студенти од University of Farmers of Agoura Hill California, со примена на сосема нова, соодветна техника, создадена е можноста ѓоновите на сандалите да се направат од ферментирано ѓубриво.
Со рециклирање на ѓубривото, преку специјално дизајниран систем, суровините се подготвуваат за производство на ѓонови.


Со тоа што не им дозволувате на луѓето да одат во ѓубриво, туку по ѓубриво, проблемот со азотот може значително да се намали, велат од Hol*Sh!t. https://holyshitshoes.com/.

 

Модни додатоци

Balmain B-Buzz

Италијанската модна куќа Balmain годинава ја започнува со нова колекција на чанти, наречена B-Buzz, наменети ...

You may also like

Comments are closed.