Dior

Во својата колекција за есен зима 2021 – 2022, дизајнерот на Dior , Марија Грација Чиури, создаде свет на темни и љубоморни самовили и бајки, како средства за предизвикување и преиспитување на стереотипи и архетипи. Ликот на самовилата Тинкер Бел е совршен пример за една од овие самовили.

Тинкер Бел е нов модерен женски архетип.

Dior

Новата самосвест, родена од женски сензибилитет и страдање, што знае како да ги спои спомените од минатото и зрелоста, Марија Грација Чиури во оваа колекција есен 2021-2022 е вовлечена во драмата на љубомората и во приказната инспирирана од крвта на оние кои се причина за страдањето.

Видеото од Фабиен Барон, снимено во Версајската палата, е наречено „Вознемирувачка убавина“  ја поставува атмосферата, а жените шетаат низ познатата Сала на огледалата. Шармантни и на моменти неподносливи, волшебни, умни – но и манипулативни и љубоморни. Последниот фустан на колекцијата е Кралица на срцата./М.М.

Dior

More in:Мода

You may also like

Мода

Zimmermann rezort 2023

Nicky Zimmermann неделава ја претстави својата колекција за на одмор, за наредната – 2023 година. ...
Мода

Афродизијак од Tony Ward

Либанско- италијанскиот дизајнер Tony Ward својата есенско/зимска колекција ја наслови со прашањето: Каде е Афродита?, ...

Comments are closed.