Courrèges

Под раководство на Nicolas Di Felice, креативниот директор на Courrèges, брендот кој годинава го слави својот 60 -ти роденден, со колекцијата пролет/лето 2022 година, ја враќа и својата некогашна слава. Всушност, со најновата колекција креативниот директор му оддава почит на основачот Andre Courrèges, со модерен, колоритен, минималистички и футуристички допир во коекцијата, за по повод јубилејот на модната куќа, да се покаже новата дефиниција за научно-фантастичната естетика.

Да живееат просторот, научната фантастика и иднината, вели Di Felice, на модна ревија што преку футуризмот ја одржува основната ДНК на брендот.

И покрај очигледните иновации, не се допрени срцето на брендот, чистотата и едноставноста. “Предлагам едноставни работи, да примам и разбирам. Courrèges отсекогаш бил ваков: пронајдете нови фустани, родени од педантна потрага по чистота и едноставност, вели  Di Felice.

Courrèges на Di Felice продолжува со брзо темпо кон многу специфична насока: трансформирање на брендот, во објект на желба на новите генерации. Со преголеми палта, исечени и вкрстени маички, фустани со трапез и мини здолништа, естетиката на 60-тите години на брендот се реинтерпретира под нова, современа перспектива. Палетата е иновативна, особено воведувањето на среброто, што ги пренесува гледачите кон утописката иднина./М.М.

Courrèges

Courrèges

Courrèges

Courrèges

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.