Cartier - Panthère

Cartier започна нова кампања со актерката Annabelle Wallis, на легендарна тема за дизајн на накит – пантерот.

Cartier – Panthère

Промовирајќи ја новата кампања, од Cartier потсетуваат дека можеби најпознатата асоцијација на нивната куќа е токму пантерот и тоа уште од 1914 година – кога со таков дизајн е направена и промовирана нараквица-часовник со бели дијаманти и оникс.

Cartier – Panthère

Истата година, уметникот George Barbier беше нарачан од Louis Cartier, внукот на основачот на компанијата, за да ја илустрира Dame à la Panthère („Дамата со пантер“) како картичка за изложба за новата колекција накит. На неа е прикажана жена во долга бела тоалета, со бисери и црн пантер кој лежи на нејзините нозе, и беше познат по моделот на пријателката на Barbier, Jeanne Toussaint, креативна визионерка која заради нејзината жестока определба беше наречена „пантера“./M.M.

Cartier – Panthère

https://www.cartier.com/en-gb/jewellery/collection-jewellery/panthere-de-cartier

Cartier – Panthère

You may also like

Comments are closed.