МодаТрендови

Сицилија во душата на моделите на DolceGabbana

Dolce&Gabbana

DGCarretto е најновото надополнување на иконската DolceGabbana DNA со добро познатата сицилијанска приказна. Летото е уште поинтензивно со Carretto принтовите и модните додатоци од тој опус, што со години мами, опчинува и маѓепсува со својата оригиналност, неповторливите композиции на бои, со нивната блескава силина, токму како и сонцето на Сицилија.

Dolce&Gabbana

Dolce&Gabbana повторно го покажа сиот свој сјај, што го прави еден од иконските симболи на естетиката. Моделите богати со детали од Сицилија, со украси во облеката и модните додатоци носат со себе безвременски приказни од југот. Информациите со новите изгледи се преставени и на сајтот на брендот, како и на социјалните мрежи.

Оваа тема за Dolce&Gabbana не е нова: брендот ја одбра и за преставувањето на Expo Shanghai, во 2019 година, како и за својата летна колекција за 2016 година. На прашањето зошто токму Сицилија, од брендот посочуваат дека таа има вековна историја и дека уште може да го заштититува античкиот и хетероген вкус на културата на островот.

Dolce&Gabbana

Во преставувањето на летната колекција на Dolce&Gabbana за 2016 година се посочува:„ Сè што е во оваа колекција ја слави Сицилија и нејзината култура, историјата и уметноста: цветните мотиви, сицилијанските колички, куклениот театар – огнометот на енергии што живее во прекрасните, прекумерни и наелектризирани креации. Ново време, нови кроеви, комбинани со изгледи од 70-тите„, заклучуваат од Dolce&Gabbana, свесни дека тука некаде треба да се бара и вошебниот клуч на долгогодишниот успех./М.М.

Dolce&Gabbana

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.