Одразувајќи ја темата на метаморфозата низ целата есенско-зимска колекција и чизмите и чевлите на Gucci се инспирирани од мокасини. Ги комбинираат кодовите на модната куќа со спортски финиш, за повеќе модни комбинацији и стилови.
Класичните силуети на чевлите се претставени во Exquisite Gucci колекцијата – имаат густ гумен ѓон и шема со мотив GG, постојано по линијата помеѓу лежерното и класичното, што Gucci цело време ја развива.
Женските чизми на Gucci ги карактеризираат обемни гумени ѓонови, преголемите токи и блок потпетици. Архивските детали како летендарниот GG монограм и испреплетеното GG платно се појавуваат на сите чизми и чевли./М.М.

 

You may also like

Comments are closed.