Есенскиот York Fashion Week  започна со модна ревија на новата колекција на Ulla Johnson. За американската дизајнерка ова претставување беше и признание и поттик за она што го создава веќе две децении.

Кога станува збор за нејзиниот стил таа изјавува дека е доследна кон создавањето како процес кој  пак преставува своевиден микс на модата и на фантазијата ,на и надвор од модната писта.

Пред-есенската колекција за 2022 година е снимена во Ново Мексико на Georgia O’Keeffe’s Ghost Ranch. Johnson  е доследна во дизајнот кога станува збор за поставувањето меѓу модата и фантазијата  и тоа како низ шарите, викторијански надуените ракави,така и на рачно плетени џемпери.

Црно-белите везови, кои ја отвораат книгата за изгледи, во оваа колекција се повеќе графички дефинирани и похрабри а изработката им е и сложена и впечатлива./М.М.

 

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.