МодаТрендови

Pyer Moss со својата прва „couture collection„ во Париз

Pyer Moss

Pyer Moss, дизајнерот на Kerby Jean-Raymond, ја претстави својата „couture collection„ во рамките на Париската Модна Недела. Тој беше гостин, поканет од Chambre Syndicale de la Haute Couture, како прв Black дизајнер, во над 150 години постоење на синдикалната Комора. Со неговата ревија- перформанс затворена е Париската Модна Недела, на осми јули. Целиот настан, вклучувајќи го перформансот со модната ревија, можат да се проследат на:

 

Chambre Syndicale и Jean-Raymond беа подготвени за монументален момент, како доказ за поддршката на модниот дизајнер. Фановите на Pyer Moss, по повикот на Инстаграм, за еден час ги продадоа 100-те достапни билети, од над 9.000 пријавени.

Инспирацијата за ревијата, како и основниот мотив е оддавање почит на 25 црни пронаоѓачи, извлечени од обемната листа на Конгресната библиотека. За да го оживее амбициозниот концепт, тој поставил камп во  студиото во Westlake, Лос Анџелес, барајќи помош од холивудските пронаоѓачи и дизајнери на костуми. „Не сакав да го правам ова како обична колекција, туку сакав да го направам како улицата Sesame Street and Pixar, рече тој./М.М.

Pyer Moss

Pyer Moss

Pyer Moss

Pyer Moss

Pyer Moss

Pyer Moss

Pyer Moss

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.