Мите Занов, модниот дизајнер кој креира под името Zanov, ја претстави Noctural – својата најнова колекција за сезоната пролет 2023 година.

Инспирацијата за Nocturnal 23 е заснована на настани со трауматично искуство, проследени со патување за исцелување. Според Zanov, емоциите и чувствата како страв, фрустрација, гнев и тага,  помагаат при справувањето. Она што го доживуваме на тоа патување можеби не е секогаш убаво, но таквиот пат води до моќна енергија што, заклучува дизајнерот, се издигнува за да ни помогне да одиме напред. Од ден до ноќ, од бело до црно, тоа е нераскинлив круг.

Фото: Лазар Зафировски

Модели: Models In Management

Hair & MakeUp : Social Hair Salon Nikolovska Elena

Чевли : @viktorchevignon

Асистент: Ева Поп Таневска

Посебна благодарност: Димитар Бабков, Тони Петрушевски, Андреј Мојсоски

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.