Natasha Zinko

Инспирирана од Ноќта на вештерките, колекцијата на Natasha Zinko за пролет/лето 21, создадена со нејзиниот син Иван, претставува своевидно испитување на темата суеверие и страв, со ироничен допир во дизајнот. Темната атмосфера и Аилурофобите и трискаидекафобиците нема да уживаат во црната мачка и референци за бројот 13 во оваа колекција.

„За време на заклучувањето, луѓето поминуваа долго време со себе, и имаше многу страв, понекогаш ирационален страв, со кој мораа да се соочат. Ова е она што нè натера да размислиме за соочување со суеверието“.

Natasha Zinko е украинска дизајнерка на облека и накит, која живее и работи во Лондон, каде што се наоѓа нејзиниот главен бутик./М.М.

Natasha Zinko

Natasha Zinko

Natasha Zinko

Natasha Zinko

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.