Moschino

Jeremy Scott немаше убаво време за презентирање на својата пролетно/летна колекција 22 во рамките на Њујорк Модната, недела во Bryant Park. Врнеше. Тоа беше едиствениот недостаток: Moschino 2022 претстави нови, блескави леери врз 70-тите, на кои ниту дождот ниту временската инстанца на инспирацијата не им можеше ништо.

Иконските мали костуми се традиционалниот потпис на брендот, од времето на Franco Moschino, а новите дезени, за кои многумина забележуваа дека потсетуваат на стил на бебе –lady, можат да се толкуваат секако, но не и да им се оспори силата на впечатокот.

Затоа и прашањата од типот зошто дезени на слики од слонови, жирафи и графити во сатен и твид, им припаѓаат на оние до кои сето тоа и не допира./М.М.

https://www.moschino.com/us_en/fashion-show-ss22

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.