Eisen-Stein

Се надеваме дека оваа колекција ќе ве поттикне да не се предавате, пред да се случи чудо! Никогаш не знаете што ве чека и, доколку верувате во магија, живот  секогаш може да ви ја понуди, истакнуваат од Eisen-Stein преставувајќи ја невестинската колекција, создадена во екот на пандемијата, помеѓу двете заклучувања 

Eisen-Stein

Оваа приказна започнува со едноставна цветна скица нацртана од Yael Eisenberg  за време на првото пандемиско заклучување. Поврзана со оптимистичката суштина на нејзините уметнички дела, Yael  добила инспирација да изработи колекција од 2021 година и во такви околности. Елегантните цветни украси на фустаните од колекцијата се симболи за убавината околу нас што плени, колку и да станува непредвидлив животот.

Eisen-Stein

Да се ​​донесе оваа визија во живот, се покажа како потешка потрага отколку што се очекуваше, со фабриките и добавувачите на везови, затворени за време на карантин. Но, ние никогаш не ја изгубивме надежта и малите чуда, кои се манифестираа на огромен број начини во текот на целиот процес, велат од  Eisen-Stein. Животот ни подари чуда на многу начини, од производители кои се вратија на работа точно на време, до ткаенини што беа произведени и испорачани во последниот момент. На крајот, успеавме да ја снимиме колекцијата само два дена пред втората блокада!

Eisen-Stein

Од скица до реалност, романтичните наметки оживуваат со елегантни цветни украси и сложени  апликации. Етерични врвки, деликатно извезени тулови и  слоеви на монистри  додаваат магија на ултра-женскиот допир. https://eisen-stein.com/

Преку овој глобален предизвик, од суштинско значење е да се усогласиме со она што ни носи радост, како што се уметноста, природата и создавањето. Секој ден има подарок, за кој можеме да бидеме благодарни.

Eisen-Stein

Основана во 2011 година од Yael Eisenberg  и Heli Kalkstein, Eisen-Stein е луксузен бренд за невести со седиште во Тел Авив, Израел. По дипломирањето на академскиот центар Хаифа ВИЗО, тие го основале брендот и набргу станале познати по своите невестински фустани, кои потсетуваат на смелите дизајни на црвениот тепих./М.М.

Eisen-Stein

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.