Carolina Herrera

„Не сакав толку да се фатам себе си во прагматизмот, во овој момент, кога веќе ја изгубивме разиграноста на облеката“, вели Wes Gordon опишувајќи ја колекцијата за на одмор за ова лето на Carolina Herrera, едновремено сумарајќи ја и филозофијата на брендот.

„Концесиите„ на пандемијата, направени од Gordon, се повеќе ориентирани кон начинот на работењето на компанијата, отколку кон облеката што ја дизајнира. Според него, најдобро е „да се работи и да се развиваат колекции што долго ќе живеат.

Carolina Herrera

Во прилог на тоа, Gordon вели дека сака да гледа во минатото, во облеката што г-ѓа Herrera  ја има направено на почетокот на работењето на нејзината модна куќа, во раните 1980-ти. Оваа сезона тој беше особено обземен со нејзиниот дизајн на ракави,  големи по обем и скулпторски по изглед. Тие ракави се вградени и во формата на новите парчиња, вклучувајќи ги и фустаните – оние долги, како и кусите.

Дел од колекцијата се и белите коктел фустани – и исти и различни  како и оние од претходните колекции.

Тие беа извонредно успешни – и нема причина тоа да не се повтори./М.М.

Carolina Herrera

Carolina Herrera

Carolina Herrera

Carolina Herrera

Carolina Herrera

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.