Moschino

Колективната желба да се вратиме во некое невино време се инспирација за 28-те модели што се производ на најновата соработката помеѓу Moschino и познатото детско телевизиско шоу Sesame Street. Во новата кампања, со која беше презентирана заедничката линија, можеме да ја видиме пејачката Kacey Musgraves, која насочува кон некои од најпознатите ликови на споменатото шоу.

Moschino

Понекогаш светот на високата мода може да изгледа прилично тврда – насочена само кон профитот. Меѓу нив, Moschino е дефинитивно нешто поинаква. Основана во 1983 година, луксузната италијанска модна куќа долго време е поврзувана со ексцентричноста. Откако ја презеде функцијата креативен директор во 2013 година, дизајнерот Jeremy Scott  ја поттикнува оваа репутација – особено со препораките за поп-културата.

Moschino

Не е тајна дека Jeremy Scott обожава светли бои, кич-мотиви и детски телевизиски серии. Затоа и не треба да изненадува последната во долгата низа чудни соработки, токму како оваа со иконично детско ТВ шоу Sesame Street. Moschino ја пријави пејачката Kacey Musgraves да ја моделира новата колекција, облечена во качулки украсени со чудовиштето колачиња, па дури и да излезе од корпа за отпадоци, во знак на почит кон Oscar the Grouch. https://www.moschino.com/us_en/moschino/moods/fw21-collection/sesame-street.html

Говорејќи за волшебните моменти на создавањето на темата на јунаците на Sesame Street, Scott вели дека се надева дека го исполнува она што тој го нарекува „еден од моите доживотни соништа“. /M.M.

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.