По годината што во секоја насока го потресе светот, големите промени едноставно се неизбежни. Бидејќи модата често ги рефлектира секојдневните искуства на општеството, колекциите Пролет / Лето 2021 беа првите ревии (виртуелни или со симболично присуство на пубиката) кои понудија коментари на дизајнерите за настаните од 2020 година.

Што се однесува до облеката, старите правила што ги знаевте повеќе важат исто колку и новите трендови. Се појавија свежи варијанти на старите кројки и нови кроеви на новите трендови, кои тврдат дека имаат право да бидат дел од новиот светски поредок. Така, оваа своевидна културна револуција, на старо-новите трендови го претставува сето што треба да ги носите од пистите Пролет / Лето 2021 година./М.М.

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.