Maison Margiela

Maison Margiela претстави надополнување на својата есенско-зимска колекција во која централната тема сеуште е пандемијата. Овој пат, во  пред-премиерата е модел со додатоци во “кисело„ зелена боја, инспирирани од британскиот уличен панк. https://www.maisonmargiela.com/us/mm6-maison-margiela/women/new-arrivals-mm6

Maison Margiela, е инаку поранешна Maison Martin Margiela, француска луксузна модна куќа, со седиште во Париз. Основана е во 1988 година од белгискиот дизајнер Martin Margiela. Модната куќа паралелно создава колекции висока мода, а произведува и занаетчиски колекции, инспирирани од високата мода и колекции ready-to-wear, со дизајнерско влијание на високата мода врз онаа подготвена за носење./M.M.

Maison Margiela

More in:Мода

You may also like

Мода

Zimmermann rezort 2023

Nicky Zimmermann неделава ја претстави својата колекција за на одмор, за наредната – 2023 година. ...
Мода

Афродизијак од Tony Ward

Либанско- италијанскиот дизајнер Tony Ward својата есенско/зимска колекција ја наслови со прашањето: Каде е Афродита?, ...

Comments are closed.