Машкиот стил бил и останува неисцрпна, но и дебатна тема. За неа дизајнерот Том Форд вели: „Доброто облекување е форма на добри манири“. Поетот Richard Eberhart додава: „Стилот е совршенство на точката од која се гледа“.


Се додека модата опфаќа широк спектар на естетика и референци, стилот е она што ќе го составите. Вашето тело е платно, а начинот на кој ја сложувате облека и додатоците се ваша уметност. Така е без оглед дали ќе се претплатите на класичниот стил на Steve McQueen или Roger Moor или на авантуристiчкиот изглед, како Jared Leto, погрижете се вашиот стил да ви прилега.

За Tom Ford, за есенската колекција, подготвена за носење, класиката е и останува фундамент, на кој впечатокот се засилува со винтиџ ткаенини и трендовски бои./М.М.

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.