Изгледот на нашата коса сите го чувствуваме како израз на нашиот сопствен имиџ. Како што старееме ние, старее и нашата коса, што може да дојде до промена на нашата општа благосостојба, но и на нашата самодоверба. Во зрелоста важно е да си пружаме соодветна нега, а тоа вклучува и правилна нега на косата.

Клучниот дел во нега на вашата коса во зрелоста е правилно да одговорите на процесот на „обелувањето”. Белата коса е еден од првите знаци на стареење на косата. Косата најчесто прво побелува кај слепоочниците и овој процес се шири кон врвот на скалпот. Решението за ова побелување лежи во новата швајцарска иновативна формула на брендот  Revalid® која доаѓа во систем од два производи – Anti-Aging шампон и Anti-Aging флуид .

Системот се состои од Revalid® Anti-Aging шампон и Anti-Aging флуид. И двата производи содржат иновативна активна состојка DN-AgeTM, концентриран екстракт од листовите на Cassia Alata , растение познато по своите лековити и антивоспалителни својства. DN-AgeTM молекулата е инспирирана од одбранбените својства на растението за да ги заштити фоликулите на човечката коса и скалп и да го забави процесот на стареење.

Природниот процес на косата во зрелоста се изобилува со видливи промени во густината, текстурата и податливост за средување, што е предизвик кој бара иновативни состојки за да се преобрати.

Затоа Revalid® Anti-Aging шампон и Anti-Aging флуидот содржат екстракт од еделвајс од швајцарските алпи, растение познато како „преживувачка sвезда”, кое има способност да расте на големи надморски височини и високи температуриЕкстрактот на овие производи им дава антивоспалителни и антиоксидантско дејство, како и својства на заштита од хормонски промени на кои косата подлегнува во зрелоста.

Овие два производи ќе го забават процесот на побелување на косата и ќе и дадат повеќе јачина, густина и волумен што значи дека косата ќе биде снабдена со неопходните хранливи состојки за здрав раст.

Не чекајте, туку погрижете се вашата коса да биде негувана и да го забавите нејзиното стареење.

За содржината на оригиналните текстови и соопштенијата одговорни се нарачателите.

You may also like

Comments are closed.